Kari Prestgaard er utdannet kunstner og pedagog. Hun har et brennende engasjement for naturen. Kari kjente tidlig i sin kunstnerkarriere at hun ville lage kunst som speilet de sammensatte miljøutfordringene som kjennetegner vår tid; og bruke kunsten som et virkemiddel for å gjøre en forskjell.
I 2011 etablerte Kari kunstkollektivet Prestgaard/Andersen sammen med Astor Andersen for å arbeide med plastsøppel fra havet som kunstmateriale. Sammen har de plukket tonnevis av plast på strender over hele verden. Det meste er samlet fra strender i Norge, England, Portugal og Spania. Plasten blir vasket og sortert etter form, størrelse og farge før den er klar til bruk.
På oppdrag fra Den kulturelle skolesekken (DKS) besøker nå Prestgaard/Andersen skoler over hele landet og formidler om plast i havet til barn på 5., 6. og 7. trinn gjennom kreative workshops. Siden 2013 har Kari inspirert 20.000 barn på turnéer fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord til å ta gode, informerte miljøvalg.
Kari stiller også med utstillinger og kunstneriske aktiviteter på museer, akvarier, våtmarkssenter og festivaler. Hun har for eksempel jobbet med Stortinget, Norsk Maritimt museum, Naturhistorisk museum (UiO), Nobels Fredssenter, Akvariet i Bergen, Færder nasjonalparksenter, Hvalfangstmuseet i Sandefjord, Hurtigruta Foundation, Lista fyr, Jæren Friluftsråd, Dokkadelta våtmarkssenter og Passion for Ocean festivalen (Oslo, Arendal og Florø).
I 2015 hadde Prestgaard/Andersen åpningsutstillinga på den nye bygget til Færder Nasjonalparksenter på Verdens Ende i Tjøme. Utstillingen ble åpnet av Dronning Sonja.
I 2018 hadde Prestgaard/Andersen visuell profil på Stortinget i forbindelse med Nordisk Råd. Da var fugler og fisker laget av havplast stilt ut på Eidsvoll plass og i Vandrehallen. Statsministere fra hele Norden fikk også delta på kunstworkshop der de lagde fugler og fisker av plast.
I 2019 vant Kari 1. premie i en kunstkonkurranse arrangert av FN’s Europakontor for miljø og bærekraft. Bildet som vant den gjeve prisen, en villsvinfisk av havplast, var laget på DKS-turné med skoleelever fra Vassenden skule i Sogn og Fjordane.
- Søppel finnes ikke, bare ressurser på avveie, hevder Kari.
Bilder ©Prestgaard/Andersen - Sven Gjeruldsen - Helge Brekke












