Quim Kamikaze

Smikurs: Lag en hylleknekt med tradisjonell smiteknikk

I dette kurset gir jeg en innføring i varmbøying som er en av fem teknikker innen smedfaget. Lærer du deg denne teknikken kan dubenytte den på mange ting.

Varmbøying er kreativ utfoldelse og du lager vakre, varige og nyttige produkter. Jeg viser hvordan du lager en flott hylleknekt, og viser deg også hvordan du lager en S krok. S krok er en fin start, den kan brukes til mye. Deretter tar vi fatt på hylleknekten. Jeg viser hvordan man former i varmt metall, og gjennomgår alle trinn i prosessen. Jeg bruker en varmekilde og en ambolt og forklarer under veis. Du kan sette ditt helt unike preg på hyllene ved å lage dine egne hylleknekter. Det finnes mange hylleknekter på markedet, men det er ikke lett, og slett ikke billig, å få tak i noen som er håndlaget. Veien frem til en fin hylle kort.

Sikkerhet er også viktig i dette prosjektet. Gjør du prosjektet hjemme bør du stå ute. I kurset går jeg gjennom det du må være oppmerksom på når det gjelder sikkerhet.

Prosjektet krever litt utstyr. Du må ha en varmekilde og litt annet utstyr. Hvis du ikke allerede har dette, vil det bety noe oppstartkost. Men obs, du kan også leie deg timesplass på Kroloftet. Alt stål og utstyr kan skaffes gjennom meg. Enkelte bedrifter selger stål mot kontant oppgjør og i spesialistforretninger kan du få fa tak i verktøy og utstyr. Men jeghjelper deg gjerne i gang med utstyr. Du kan også kontakt meg hvis du vil leie timesplass på Kroloftet.

Epost: [email protected], eller bruk kontaktskjema på min nettside qkamikaze.com

Introduksjon

01:09

Gratis

Gratis

Essen

02:00

S krok

09:11

Hylleknekt - knekten

13:37

Hylleknekt - buen

09:04

Avslutning

01:10